Connect with us

Free

Ζοζέ Φόντε:Η δικαιώση ενός πολεμιστή

Το όνομά του είναι Ζοζέ Μιγκυέλ Ντα Ρότσα Φόντε κι έχει μοχθήσει για να απολαύσει μια καριέρα,ονειρεμένη.Γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1983,στο Πενιαφέλ για τους φίλους που ασχολούνται με τη Β’ Πορτογαλίας.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα,ήταν στην δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ.Εδραιώθηκε στη Β’Κατηγορία,μέχρις ότου το τρομερό σκάουτινγκ της Μπενφίκα,να τον εντοπίσει.Ακολούθησαν δανεισμοί,με τον ίδιο να μην πείθει κανέναν στο Ντα Λουζ και να αναγκαστεί να ξενιτευτεί,καθώς ουδείς δεν έγινε προφήτης στο τόπο του.

Ο τελευταίος δανεισμός του,ήταν στην Κρίσταλ Πάλας,η οποία και τελικά τον αγόρασε κι έμεινε για μια διετία στο προάστειο του Λονδίνου.Η καθιέρωση δεν ήταν μακρυά.Μια γεμάτη πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ,7 ετών με τη Σαουθάμπτον,τον έφερε να χτυπά τη πόρτα της Εθνικής ομάδας.Με τον κόουτς Σάντος,και με σπουδαίους συμπαίκτες,το 2016 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Φόντε,έζησε και τηνπεριπέτεια στην Κίνα,καθώς η Νταλιάν Γιφάνγκ,πλήρωσε αδρά τον πορτογάλο στόπερ για την μετακίνησή του.Κοσμογυρισμένος,κι όχι γυρολόγος,ο Ζοζέ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Λιλ.Εκεί όπου,θα βιώσει το νέκταρ της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος,με τους ”Λιλουά”,να ευτυχούν να βλέπουν τόσο τον Φόντε,όσο και τον Μπουράκ Γιλμάζ,να παίρνουν από το χέρι την ομάδα τους και να εκθρονίζουν την ζάπλουτη Παρί.

Σε έναν κόσμο όπου όλοι θέλουν να ”αντιγράψουν” τον Μέσσι και τον Ρονάλντο,ο Ζοζέ Φόντε είναι παράδειγμα θέλησης και τόλμης.Όχι μόνον,όσον αφορά το ποδόσφαιρο,αλλά και για τις ζωές όλων μας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Must See

More in Free